Avon True // NutraEffects Miracle Glow ulje za čišćenje lica




Pošto pratim sve AVON novosti tako sam i saznala za ovo ulje za čiščenje lica. AVON me obradovao sa paketićem u kojem se između ostalog našlo i ovo ulje. Ja sam svojevremeno vjerovala da osobe sa masnom kožom, kakva je moja, ne bi trebali da koriste ulja jer se koža brže masti, zapuše se pore itd... No, sasvim je suprotno jer čak i masna kožda treba da bude nahranjena uljima. Masna koža također može da bude dehidrirana, a to je definitivno nešto najgore što možete uraditi svom najvažnijem i najvećem organu. 






Avon NutraEffects ulje se nalazi u plastičnoj boci od 125ml, boca je veličine moje šake pa je idealna za putovanja. Bočica ima čep na zavrtanje i odličan otvor/stoper, kao kod tonika za kožu, koji odlično dozira proizvod. Miris ulja je neobičan, ali ugodan i brzo nestaje. Tekstura ulja nije teška i masna, nego više vodena (svi koji su imali Avon ulje sa pipetom, znaju o čemu pričam). Ulje nema sapuna, bez parabena i aditiva, hipoalergeno i pogodno je za sve tipove kože.

Moć ovog ulja za skidanje šminke je van ovog univerzuma. Ono što ja uradim je sljedeće, mlakom vodom umijem lice da bi se šminka "rastopila" i sačekam par minuta dok odradim nešto drugo, nakon toga nanesem ulje na dlanove, pa na lice i kružnim pokretima skidam šminku, moram naglasiti da skida i vodootpornu šminku i profesionalne pudere sa lakoćom. 
Ulje se nekom magijom pretvara u mlijeko za čišćenje šminke. Sad očekujete da vam kažem da se teško ispira poput svakog ulja? Hmm, preduhitrila sam vas jer se ulje skida kao i bilo koji npr. gel za umivanje. Nakon ovog ulja koristim AVON losion za čišćenje masne kože i hidratantnu kremu koja me oduševila, ali o njoj uskoro. 




Ja sam godinama imala problematično lice, ali sam se uvijek tudila da dam sve od sebe u procesu poboljšanja stanja. Ovdje možete pročitati sve o mojoj koži, problemima i reagovanju okoline sa tačke gledišta jedne djevojčice (Priča je dermatolški testirana). Sad imam puno više godina, svjesna sam da neću zauvijek biti mlada i da neću imati samo bore od smijanja. Njegujmo kožu jer zaista ni najbolja šminka na svijetu to ne može popraviti. Naučim sebe da svaku noć skidamo šminku, njegujemo kožu, štitimo je od UV zraka, kroz mala davanja koža će nam biti višestruko zahvalna.




Avon NutraEffects ulje za čišćenje lica će mi definitivno biti favorit ove godine.

Da li ste probali ovaj Avon novitet?

Koliko vremena posvetite svojoj koži?

S ljubavlju, Š. <3

Broj komentara: 5:

  1. Uzivala sam citajuci ovaj post draga. Nisam probala tu čistilicu ali sam iz iste linije zaljubljena u nemasno ulje za lice za koje sam i radila recenziju. Slazem se da svakom tipu koze treba hidratacija.
    http://mirjanasite.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Veoma dobra recenzija, sjajno si nam prezentovala ovaj proizvod. Do sads nisam koristila ovo ulje ali mi se jako dopada i izgledq obecavajuce

    Visit me, Gothic

    OdgovoriIzbriši
  3. Super post! Recenzija je odlična,a proizvod se čini jako dobar!
    Imaš moj follow,nadam se da uzvraćaš!
    Novi post je na blogu: https://katysblogblogger.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši

sejlaosm. Pokreće Blogger.